Moldaviški mučeniči

Pasidalino: Iulia 2014-09-21

Vegan: NE

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

500 g. miltų,
250 ml. pieno,
150 g. cukraus,
80 g. sviesto,
7 g. mielių,
1 kiaušinis,
1 trynys,
1 a. š. druskos,
100 g. graikiškų riešutų,
medaus

Nuotrauka: Moldaviški mučeniči

Gaminimas:

Sumaišyti miltus su druska, mielėm ir cukrum. Pridėti kiaušinį, sviestą ir pieną. Minkyti 25-30min kol tešla netaps tampri ir prie rankų. Uždengti ir palikti šiltoj vietoj valandai leidžiant tešlai pakilti.

Suminkyti tešlą su trupučių miltų (kad neliptų) ir padalinti ją į 20 dalių. Iš dalies išvolioti kotą ir tada padaryti iš jos aštuonetą. Visus aštuonetus sudėti ant kepimo popieriaus ir palikti valandai šiltoj vietoj.

Išmaišyti trynį su 3 šaukštais pieno ir tuo ištepti aštuonetus. 15-20 min. kepti 180 C temperatūroj orkaitėj. Kol bandelės dar karštos, ištepti jas medumi ir apibarstyti trupintais graikiškais riešutais.

Veganiškam variantui vietoj trynio ir pieno mišinio naudoti vandenį arba sojų pieną, o vietoj medaus pagaminti sirupą iš cukraus ir vandens.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: