Moldaviški mučeniči
Pasidalino: Iulia 2014-09-21
Vegan:
Vertinimas: 2.0/5
Sudėtis:
500 g. miltų,
250 ml. pieno,
150 g. cukraus,
80 g. sviesto,
7 g. mielių,
1 kiaušinis,
1 trynys,
1 a. š. druskos,
100 g. graikiškų riešutų,
medaus
Gaminimas:
Sumaišyti miltus su druska, mielėm ir cukrum. Pridėti kiaušinį, sviestą ir pieną. Minkyti 25-30min kol tešla netaps tampri ir prie rankų. Uždengti ir palikti šiltoj vietoj valandai leidžiant tešlai pakilti.
Suminkyti tešlą su trupučių miltų (kad neliptų) ir padalinti ją į 20 dalių. Iš dalies išvolioti kotą ir tada padaryti iš jos aštuonetą. Visus aštuonetus sudėti ant kepimo popieriaus ir palikti valandai šiltoj vietoj.
Išmaišyti trynį su 3 šaukštais pieno ir tuo ištepti aštuonetus. 15-20 min. kepti 180 C temperatūroj orkaitėj. Kol bandelės dar karštos, ištepti jas medumi ir apibarstyti trupintais graikiškais riešutais.
Veganiškam variantui vietoj trynio ir pieno mišinio naudoti vandenį arba sojų pieną, o vietoj medaus pagaminti sirupą iš cukraus ir vandens.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!