Humusas
Pasidalino: tomas 2011-10-26
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
200g avinžirnių,
2-4 česnako skiltelės,
50ml alyvuogių aliejaus,
šviežios petražolės,
1/2 citrinos,
druska
Gaminimas:
Sausus avinžirnius palikti mirki pernakt. Jų tūris turi padideti 2-3 kartus ir jie turi kiek suminkštėti.
Tada sudėti juos virti 1.5 - 2 valandom - pabaigoj jie turi būt minkšti, nesunkiai suspaudžiami pirštais. Nupilti vandenį ir viską gerai sutrinti blenderiu. Jeigu norima skystesnės masės, galima įpilti dalį nuoviro. Pabaigoj pridėti pjaustytą česnaką, aliejų, petražoles ir druskos, išspausti citrinos ir vėl viską sutrinti.
Humuso panaudojimas pats įvairiausias, pvz juo tiesiog tepti duoną ir valgyti su keptom daržovėm (nuotraukoj plonu sluoksniu kepti baklažanai arba cukinijos su žemės riešutais). Šaldytuve humusą galima laikyti ilgai.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė anta 2012-10-14 11:27:58
Tikrai puikum4lis,bet a6 turiu dar gardesni recept1.
Parašė tomas 2012-10-19 08:08:55
tai prasom prasom, siuskit arba komentuokit :)
Parašė Septyni virtien 2012-12-16 11:46:29
dar sezamų visada dedu (pas mane virtieniuose receptas yra, bet nuorodos įdėti neleido)
Parašė tomas 2012-12-18 11:13:42
1. Sezamu pasta (tahini) dedu ir as pastaruoju metu.
2. Tiesa sakant taip jau ilgai saldytuve man humusas nelaiko. Po 5 dienu atsiranda kvapas ir apkartes skonis, o nelabai uz ilgo ir pelesis. Kokia patirtis situo klausimu?
3. Nuorodos ribojamas, nes puslapis gauna didele doze spamo. Pabandyk rasyti komentara be http.
Parašė egle 2012-12-24 09:25:03
laikykite humusa saldymo kameroj, ten jis gali stovet labai ilgai, bet isemus reikia sunaudoti per pora dienukiu irgi :}}
Parašė manto 2013-01-23 12:01:26
aš dar idejau sauja špinatų, nepamaišė
Parašė kalbininke 2013-02-23 09:28:54
receptas skanus, tik zodis dalipti nevartotinas
Parašė tomas 2013-02-27 08:59:52
dekoju.
Parašė Meškienė 2014-03-02 20:44:54
Nuostabu, ką tik pasidariau ir skonis labai geras! Dėkoju už receptą :)
Pridėk komentarą!