Sambar
Pasidalino: Gautham 2011-10-15
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
1 puodelis pupelių,
2 svogūnai,
3-4 pomidorai,
4 česnako skiltelės,
1/4 šaukštelis ciberžolės,
kumino sėklos,
1 citrina,
2 šaukštas garstyčių sėklų,
3 raudoni ir žali čili pipirai
Gaminimas:
Pupeles (originialiam recepte naudojamos karvelinės pupelės) supilti į puodą su 3-4 puodeliais vandens, užvirti, pridėti arbatinį druskos šaukštelį, kumino sėklas ir išspausti citriną.
Kitam puode vidutine ugnim įkaitinti 2 šaukštelius aliejaus ir sudėti garstyčių sėklas, 1/2 šaukštelio kumino sėklų, raudonus ir žalius pipirus, truputį pakepti. Tada pridėti česnaką, pjaustytus svogūnus ir pomidorus ir maišyti, kol svogūnai taps permatomi ir pomidorai išleis sultis. Galima pridėti šaukštelį maltų čili pipirų ir druskos pagal skonį.
Baigus virti pupoms (turi gerai suminkštėti), perdėti pirmo puodo turinį į antrą, maišyti ir dapilti vandens iki bus pasiekta norima konsistencija.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!