Trinta šparagų sriuba
Pasidalino: tomas 2011-06-26
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
1 svogūnas,
2 šaukšteliai sviesto,
500g šviežių šparagų,
1/2 stiklinės grietinėlės (arba pieno),
6 stiklinės daržovių sultinio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių petražolių
Gaminimas:
Nuskusti šparagus (nutoraukoj buvo naudoti baltieji šparagai), supjaustyti kelių cm gabaliukais (galvutes galima virti kartu arba padėti atskirai), įdėti į užvirusį sultinį ir virt ant silpnos ugnies apie 30 min.
Svogūnus sutarkuoti ir apkepti svieste kol taps permatomi. Tada sudėti juos į baigiančius virt šparagus, supilti grietinėlę/pieną ir, jei buvo atskirtos šparagų galvutės, sudėti ir jas ir pavirti dar apie 5 min (pabaigoj galvutės turi būt lengvai persmeigiamos šakute). Sudėti pipirus, petražoles.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!