Tortilijos Quesadilla
Pasidalino: Santa 2011-03-03
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
pakelis "Santa Maria" Tortilijų,
1-2 pomidorai (priklausomai nuo dydžio),
nedidukas svogunas,
1 marinuotas agurkas (pagal skonį),
200-300g fermentinio sūrio,
ivairių sūrių po nedidelį kiekį (Mocarella, Feta, pelėsinis ir kt),
aliejus
Padažui:
200g grietinės,
3-4 česnako skiltelės, prieskonių pagal skonį (baziliko, mairūno, petražolių, raudonos paprikos, druskos).
Gaminimas:
Padažo ruošimas:
Turint galimybę, geriausia traiškyti česnaką tam skirtu įrankiu. Jeigu jo nėra, tai kiek įmanoma smulkiau supjaustyti. Sudėti į dubenėlį, supilti grietinę, įberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Geriausia padažą ruošti prie gaminima, nes pastovejes jis igauna geresnį skonį.
Pagr. patiekalas:
Plonais gręžinėliais supjaustyti pomidorą, agurką, susmulkinti svogūną, sutarkuoti sūrius.
Į įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus, sumažinti ugnį, į keptuvę dėti tortiliją ir apskrudinti abi jos puses (tai įvyksta gan greitai). Ją išimti. Tuomet įdėti dar vieną tortiliją ir, apskrudinus viena jos pusę, ją apversti ir dėti ant jos plonu sluoksniu pomidorą, svoguną, marinuoto agurko grežinėlius bei visų sūrių po norimą kiekį. Surių reikia nepagailėti, nes jie turės sulipinti abi tortilijas.
Kai viskas sudėta, jau apkepintą tortiliją dėti į keptuvę ir visas vietas tolygiai spusteleti, kad suliptų. Apversti visa gaminį ir spustelti iš kitos pusės. Kai sūriai išsilydo, išimti iš keptuvės, susipjaustyti, mirkyti padaže ir skanauti :) Galima pasiskaninti šviežiomis daržovėmis, pvz. salota, agurku.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!