Virtiniai su bulvėm
Pasidalino: Kristina 2010-05-26
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
Miltai,
Šiltas vanduo,
3-4 bulvės,
Prieskonių pagal skonį (druska, pipirai, rozmarinas, čiobreliai),
Šaukštas margarino/sviesto
Gaminimas:
Bulves išverdam, nukošiam. Sudedam prieskonius, margariną ir sugrūdam į košę. Kol košė aušta, į dubenį beriam miltus ir po truputį pilame vandenį. Maišom-minkom ranka. Vandens reikia tiek, kad tešla būtų minkšta ir tąsi (kadangi visko dėjau "iš akies", tai kokiem 300-400 g miltų apie 1,5 stiklinės vandens). Minkom tol, kol tešla nebelips prie rankų. Jei viskas gerai - tai atsitinka jau pokeliu minučių:) Iškočiojam, su spec. formele ar puoduku išspaudžiam apskritimus, dedam košės ir suspaudžiam kraščiukus. Užvirinam vandenį, įberiam druskos ir atsargiai po vieną sudedam virtinius. Atsargiai pamaišom, kad nepriliptų prie dugno. Virtiniam iškilus, virti dar ~5-7 min.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!