Šparagų salotos
Pasidalino: Gaivilė 2009-11-13
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
12 jaunų šparagų kotų,
5-6 brokolių žiedynėlių,
poros saujų ridikėlių,
1-2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės,
1-2 šaukštų kepintų kedro riešutų,
1,5 šaukšto citrinos sulčių,
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus,
skiltelės česnako,
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Šparagus supjaustyti 2-3cm ilgio griežinėliais, brokolius - kąsnio dydžio žiedynais ir sudėti į keptuvę. Įberti truputį druskos, pakepinti ir patroškiinti ~3min. Tada ragauti - daržovės turi būti minkštos, tačiau ne per daug suglebusios, turi likti truputį traškios (nepamirškim, kad tai ne troškinys, o salotos). Jei reikia, dar patroškinti, tačiau nepersistengti.
Tuo tarpu smulkiais griežinėliais supjaustyti ridikėlius, nutarkuoti citrinos žievelę. Sumaišyti ridikėlius su citrinos žievėle ir apkeptais šparagais bei brokoliais.
Ruošti padažą:
smulkiai sukapoti česnaką ir kepintus kedro riešutus, įmaišyti aliejų, citrinos sultis bei šiek tiek druskos.
Šį mišinį pilti ant paruoštų salotų ir gerai išmaišyti.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!