Falafeliai
Pasidalino: Rūta 2009-04-16
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
1 st. sausų avinžirnių;
2 š. miltų;
pakelis (30g) petražolių;
1 nedidelio svogūno;
3 skiltelių česnako;
druskos, pipirų pagal skonį;
0,5 a.š. sodos;
pusė butelio aliejaus (virimui)
Gaminimas:
Avinžirnius mirkome vandenyje per naktį. Kitą dieną nupilame skystį ir gerai susmulkiname kombainu ar smulkintuvu.
Svogūną, česnaką ir petražoles smulkiai supjaustome. Į avinžirnius dedame svogūnus, česnakus, petražoles, miltus, sodą, pipirus ir druską. Gerai išmaišome. Tuomet drėgnomis rankomis (galima vandens įpilti ir į pačią masę, geriau lips) formuojame nedidelius rutuliukus.
Kepame įkaitintame aliejuje apie porą minučių. Nusausiname popierinėmis servėtėlėmis. Patiekiame su daržovėmis, norimu padažu ar tiesiog alyvuogių aliejumi.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2009-04-16 10:35:04
gaminta pagal
http://patiekalai.blogspot.com/2009/02/falafeliai.html
Parašė alicia 2010-05-24 10:34:26
Kaip jie man patinka :) Labai labai rekomenduoju visiems pabandyti.
Pridėk komentarą!