Kreminė grybų sriuba
Pasidalino: Kristina 2008-10-03
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
2 maži arba 1 didelis svogūnas,
2-3 šaukštai sviesto,
vienas kubelis sultinio,
3 šaukštai miltų,
apie litrą pieno,
3-4 saujas grybų,
pipirų, druskos,
3 stiklines
vandens,
grietinės arba grietinėlės (nebūtina)
Gaminimas:
Svieste pakepinam supjaustytą svogūną kol suminkštės ir dedam miltus. Gerai išmaišom iki vientisos masės ir pakepinam apie 3 min. Į puodą pilam stiklinę vandens, įmetam sultinio kubelį ir užverdam. Tada sudedam miltų-sviesto-svogūnų košę į sultinį ir gerai išmaišom iki vientisos masės. Maišydami supilam pieną, dar kartą viską gerai išmaišom iki vientisos masės, kad neliktu košės gumuliukų. Paragaujam ir , jei reikia, įdedam prieskonių. Užvirusi sriuba ims tirštėti, tad karts nuo karto reik pamaišyt, kad nepridegtu. Virti apie 10 min. Grybus supjaustom (griežinėliais, kubeliais -nesvarbu) ir metam i sriubą. Jei reikia dar pagardinam prieskoniais ir verdam dar 10 min, vis pamaišydami ir, jei per tiršta, įpildami vandens.
Pabaigus virti dedam kelis šaukštus grietinės arba 200ml grietinėlės arba išvis nieko nededam ir patiekam.
Skanu tiek su juoda duona, tiek su paskrudinta balta duona.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2008-10-03 13:23:25
autorės pastaba:
skaniausia su grybų skonio kūbeliu
(jei tik rasit vegetariška)
Pridėk komentarą!