Smėlinis obuolių pyragas
Pasidalino: Rūta 2008-09-07
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
300g miltų,
150g sviesto,
trečdalis skardinės sutirštinto nesaldinto pieno,
du šaukštai grietinės,
nubrauktas šaukštelis sodos,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušinių tryniai,
puslitris obuolienės
Gaminimas:
Trynius išsukti su cukrum, supilti pieną. Sodą nugesinti grietinėj ir sudėti viską į kiaušinių masę. Sviestą ištirpdyti ir leisti šiek tiek pravėsti, kad nesutrauktų trynių, tada supilti į bendrą puodą. Po truputį dėti miltus ir maišyti, paskui minkyti. Tada įberti dar porą saujų miltų ir vėl išminkyti.
Geriausia imti nemažą skardą, plonai iškloti skardos pagrindą ir kraštelius tešla, tada supilti obuolienę. Kraštelius užlenkti ir viršų aptrupinti tešlos gabaliukais. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė As 2010-03-14 16:13:40
Vegetarai negali valgyti pieno, kiaušinių. Žmonės, gal pradėkite domėtis, o tada kelti visokius nenaudingus receptus.
Parašė tomas 2010-03-19 09:10:12
tu esi neteisi. ačiū už nuomonę.
Pridėk komentarą!