Lęšių maltiniai su moliūgų sėklų plutele
Pasidalino: Julė 2008-09-07
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
3/4 st lęšių (ne raudonųjų),
1 1/2 st vandens,
2 džiovinti lauro lapai,
1 a.š. kalendros sėklų,
2 st stambiai kapoto raudonojo svogūno,
2 didelės skiltelės česnako,
1/2 a.š. druskos,
1 - 1/2 v.š. obuolių acto,
1 - 1/2 v.š. švelnios kario pastos,
1 - 1/2 st maltų džiūvėsių,
1/4 - 1/3 st kubeliais pjaustyto saliero,
1/3 - 1/2 st maltų ar traiškytų moliūgų sėklų,
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Lęšius verdame su lauro lapais ir kalendros sėklomis ant mažos ugnies apie 15 minučių. Sudedame svogūnus, česnaką, gerai išmaišome ir verdame dar 12-15 minučių, kol vanduo susigeria, o lęšiai ir svogūnai suminkštėja.
Išimame lauro lapus. Sudedame likusius produktus, išskyrus salierą, džiūvėsius ir aliejų, ir sumalame arba sutriname, kol taps beveik vientisa. Įmaišome salierą. Paliekame masę šaldytuve bent valandai (juo ilgiau ji bus šaldytuve, juo lengviau bus kepti).
Kiekvienam maltiniui imame maždaug 1/3 st. masės; suformuojame maltinuką, apvoliojame moliūgų sėklose ir kepame aliejuje 5-8 minutes ant kiekvienos pusės (kol švelniai paruduos ir paskrus).
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2008-09-07 16:13:11
p.s. nuotrauka paimta iš http://flickr.com/photos/rusvaplauke/2298907166/in/set-72157600018528825/
Parašė lina 2014-03-15 16:21:10
O kada dėti džiūvėsėlius?
Pridėk komentarą!