Varškės apkepas
Pasidalino: Rūta 2008-05-31
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
3 kiaušiniai,
400g arba 2 pakeliai varškės,
0,5 stiklinės manų,
1 šaukštas aliejaus,
3 šaukštai grietinės,
1 šaukštas cukraus,
nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
pieno,
vanilinio cukraus,
druskos
Gaminimas:
Manus užplikyti karštu pienu ir palaukti apie 15 min, kol išbrinks. Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo, trynius ištrinti su cukrumi.
Jei varškė sveriama, visų pirma ištrinti iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Tuomet sumaišyti varškę, trynius, grietinėje nugesintus kepimo miltelius, išbrinkusius manus, vanilinį cukrų, idėti žiupsnelį druskos. Tada pamažu įmaišyti kiaušinių baltymus. Masė turėtų būti skystos grietinės tirštumo.
Skardą patepti aliejumi ir pabarstyti džiūvesėliais arba manų kruopomis. Į apkepą galima dėti razinų ar kitų džiovintų vaisių. Kepti apie 35 min. 200C orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su grietine ar uogiene.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė Buzgus 2009-03-04 19:45:10
Receptas neteisingai pazymetas kaip vegan...Veganai nevalgo nei kiausiniu, nei varskes....Toki recepta butu galima atkurt su tofu ir kiausiniu pakaitalu (kuriu nezinau ar Lietuvoje yra).
Parašė A. 2010-07-06 11:20:46
aš dar cinamono dedu
Parašė Buzgui 2012-11-25 08:52:01
Prie vegan padetas raudonas kryziukas- reiskias, kad neveganiskas :D
Pridėk komentarą!