Cukinijų kurma
Pasidalino: Julė 2008-09-07
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
2 cukinijos,
2 paprikos,
6 - 8 mažos bulvytės,
1 morka,
6 - 8 pomidorai,
1 svogūnas,
1 a.š. žemės riešutų aliejaus,
po 1 a.š. smulkiai kapoto česnako, turkiškojo kmyno, garstyčių sėklų,
keleto džiovintų kario lapų,
1 st žirnelių,
po 1 a.š. aitriųjų paprikų miltelių, druskos, ciberžolės,
1 a.š. prieskonių mišinio (sumaišyti lygiomis dalimis maltą turkišką kmyną, kalendrą, gvazdikėlius ir cinamoną),
1 a.š. amchur (mango) miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia sukapojame visas daržoves. Įkaitiname aliejų, jame pakepiname česnaką, turkiškąjį kmyną, garstyčias ir kario lapus. Sudedame smulkiai kapotą svogūną, paskiau kūbeliais supjaustytus pomidorus ir kepiname, kol suminkštėja.
Paskiau sudedame žirnelius, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas cukinijas, paprikas ir bulves, kubeliais supjaustytą morką. Užpilame stiklinę vandens, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies 10 - 15 minučių.
Įmaišome likusius prieskonius, verdame protarpiais maišyami dar 10 - 15 minučių. Patiekiame su chapati arba paratha.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2008-09-07 16:13:50
p.s. nuotrauka paimta iš http://flickr.com/photos/rusvaplauke/1349569314/in/set-72157600018528825/
Parašė agnes 2008-09-08 21:43:02
jul,labai gražu,}
Parašė veg 2008-10-05 00:03:20
Julyte-musu vegan virtuves virtuoze :-)
Pridėk komentarą!