Pertrinta pievagrybių sriuba
Pasidalino: Julė 2008-09-07
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
pievagrybiai,
svogūnai,
aliejus,
druska,
pipirai,
čiobreliai,
krapai,
sojos pienas,
kepinti batono gabalėliai (croutons)
Gaminimas:
Svogūnus pakepiname, kol tampa skaidrūs. Sumetame upjaustytus grybus, įberiame druskos ir čiobrelių ir kepiname, kol visiškai suminkštėja. Visą laiką skanaujame ir pridedame dar druskos bei pipirų.
Kai grybai suminkštėja, įberiame krapų (pagal skonį), pertriname masę blenderiu. Pilame sojos pieną (ar grietinėlę), kol sriuba tampa norimo tirštumo. Pakaitiname, kad sušiltų.
Patiekiame su kepintais batono gabalėliais (croutons) ir, jei norime, sūriu su mėlynuoju pelėsiu.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2008-09-07 15:39:25
autorės pastabos:
pievagrybių dedama priklausomai nuo to, kiek norime sriubos - svarbu atminti,
jog kepinami grybai labai susitraukia;
neveganiška, bet gardu: sojos pieną keisti *grietinėle;
neveganiška bet gardu: *trupinto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais;
Pridėk komentarą!