Lęšiai
Pasidalino: Mantas 2008-08-16
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
200 g lęšių,
1 svogūnas,
1 morka,
1 česnako skiltelė,
Prieskoniai,
Druska,
Aliejus
Gaminimas:
Išvirti lęšius (tai trunka apie 15 min. – jie turi būti pakankamai kieti ir, tuo labiau, nesuvirę). Apkepti svogūnus ir morkas. Tada sudėti lęšius, smulkintą česnako skiltelę, prieskonius. Įpilti kokį ketvirtadalį stiklinės vandens (turbūt geriausia to, kuriame virė lęšiai) – patiekalas neturi būti sausas. Viską dar patroškinti 10-15 min.
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė martyns. 2008-08-16 20:58:08
asmeniškai, tai prieš įpilant lęšiu nuoviro, įdedu du šaukštus miltų ir leidžiu visai masei gražiai paruduot.
+ baigiant troškinti reikia nepagailėti ir petražolių.
++ kepant ant alyvuogių aliejaus žymiai skaniau
Parašė tomas 2008-08-26 00:11:29
vogan, nebuvo laiko eit iki pardos morkos, tai gaminau be ju, ir visiek buvo zeba. looking forward ismegint pilna gaminy!
Parašė Paule 2008-10-12 18:07:38
turiu du paturbinimus:
1.as pries dedama svog+morkas i alieju, jame pakepu prieskonius (tuos, kurie seklytem buna, pvz sezamas, kalendra, kuminas)
2.kartu verdu ir kepu ryzius. taip lengviau kramtyt, ir, kas vegetarams svarbu, daug daugiau mikroelementu pasisavinama.
Parašė moliūgas 2009-10-14 15:58:34
tikrą tiesą Paulė sako- ryžiai padidina baltymų įsisavinimą iš ankštinių, todėl miksas ryžiai+lęšiai yra vegetariška gudrybė :)
labai vykęs receptukas - skanaus visiems
Pridėk komentarą!