Šokoladiniai keksai
Pasidalino: Rūta 2008-06-23
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
100 g cukraus,
7 šaukštai kakavos,
2 šaukštai kavos,
stiklinė pieno,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštas vanilės,
150 g margarino,
spanguolių uogienės,
50 g smulkinto juodo šokolado su riešutais
Gaminimas:
Indelyje užvirinti pieną su šokoladu, cukrumi ir kava. Palaukti, kol šiek tiek atvės. Į indą sudėti margariną, kepimo miltelius ir vanilę. Užpilti pienu su priedais ir maišyti, kol ištirps sviestas.
Išplakti kiaušinius. Jeigu sviesto, pieno ir kakavos masė yra pravėsus, supilti kiaušinius ir išmaišyti. Tuomet po truputi berti miltus ir maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešla turėtų išeiti pakankamai tiršta.
Kabinti tešlą šaukštu ir tolygiai paskirstyti keksiukų kepimo skardoje. Kepti ~40 min 180C karštumo orkaitėje arba kol keksiukų viršus įgaus matinį atspalvį.
Iškepusius keksiukus įpjauti kryžiuku per vidurį ir negailint patepti spanguolių ar kokia kita rūgščia uogiene, kitaip jie liks sausoki. Tada pabarstyti smulkintu šokoladu.
Išeina 12 keksiukų.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!