Baklažanų vyniotinis
Pasidalino: Iulia 2013-11-13
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
300g ilgų baklažanų,
150g grybų,
1 morkų,
1/2 paprikos,
1 svogųno,
pomidorų tyrės,
česnako,
druskos,
pipirų,
aliejaus
Gaminimas:
Nuskusti baklažaną ir supjaustyti išilgai į 3-4mm storio riekeles. Patepti jas aliejum ir pakepti vidutinio kaitrumo orkaitėj 10-15min.
Supjaustyti morką, papriką ir grybus į mažus gabaliukus. Truputį pakepinti svogūnus aliejuje, tada pridėti morkas, po 3min papriką ir dar po 3 min grybus su tarkuotu česnak. Padruskinti papipirint ir troškinti kol išgaruos vanduo nuo grybų.
Išdėlioti ant atvėsusių baklažanų riekelių daržovių mišinį, gerai suvynioti (galima pasmeigti dantų krapštuku). Sudėti vyniotinius and į kepimo indą ir apipilti pomidorų tyrės mišiniu su trupučiu vandens. Kepti 200 C orkaitėj 20-30 min, kol neiškeps baklažanas.
Patiekti su ryžiais ar daržovėm. Nuotraukoj variantas su sūriu.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!