Matar panyr

Pasidalino: tomas 2013-08-04

Vegan: NE

Vertinimas: 4.1/5

Sudėtis:

225 g panyro sūrio,
4 arb. šaukštai druskos,
2 1/2 a. š. kurkumos,
1/2 a. š. kmynų,
1 a. š. tarkuoto šviežio imbiero,
1/4 a. š. asafetidos,
450 g. žirnelių,
2/3 puod. vandens,
6 pomidorai,
1 1/2 š. citrinos sulčių,
1 a. š. garam masalos,
ghi arba aliejaus

Nuotrauka: Matar panyr

Gaminimas:

Panyrą (iš bėdos galima naudoti kietą fetą) minkyti, kol taps vienalytis ir minkštas. Suvolioti iš jo vienuogių dydžio rutuliukus ir gruzdinti juos ghi kol pageltonės. Tada išgriebti juos ir pamerkti 3 a. š. druskos, 2 a. š. kurkumos ir 2 puodelių šilto vandens tirpale.

Įkaitinti 2 keptuvėj šaukštus ghi, į jį suberti kmynus ir imbierą. Po 30 s. suberti asafetidą, likusią kurkumą ir žirnelius ir įpilti vandens +- 2/3 puodelio vandens. Po kelių minučių sudėti pomidorus ir sūrio rutuliukus ir pakepti apie 5 min. Baigus kepti, pagardinti druska, citrinos sultim ir garam masala.

Patiekti su ryžiais arba čapačiais.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: