Batatų apkepas
Pasidalino: tomas 2013-05-12
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
2 dideli batatai,
1 mažas svogūnas,
4 kiaušiniai,
1/2 baklažano,
1/2 brokolio,
tarkuoto sūrio,
dziovintų pomidorų,
sviesto,
oregano,
pipirų,
petražolių
Gaminimas:
Ištepti kepimo indą sviestu. Sutarkuoti į jį babatus ir prispausti juos prie dugno standziu sluoksniu ir įdėti į 220 C orkaitę 15-ai min, iš bulvių turi susidaryti žievelė.
Supjaustyti brokolį mažais gabaliukais ir patroškinti puode su vandeniu kol taps minkštas. Supjaustyti svogūną ir baklažaną ir apkepti aliejuje, kol svogūnai taps permatomi, o baklažanai patamsės.
Atskirai sumušti kiaušinius ir sudėti į juos prieskonius.
Sumažinti ugnį iki 180 C ir sudėti ant bulvių svogūnus/baklažanus, ant viršaus supilti kiaušinių mišinį, apdėlioti džiovintais pomidorais ir padengti tarkuotu suriu. Kepti apie pusvalandį.
Įvertink maistą!
Pridėk komentarą!