Lazdynų riešutų sausainiai
Pasidalino: tomas 2012-04-30
Vegan:
Vertinimas: 4.1/5
Sudėtis:
250 g miltų,
50 g maltų migdolo riešutų,
100 g rudojo cukraus,
1/2 šaukšto cinamono,
100 g margarino,
žiupsnelis kepimo miltelių,
2 šaukštai klevų sirupo,
1 kiaušinis,
100 g maltų lazdyno riešutų
Gaminimas:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, maltais migdolo riešutais, cukrum ir cinamonu. Gabalėliais sudėti margariną, supilti sirupą ir plaktą kiaušinį, viską išmaišyti. Plokščiai suspausti gautą tešlą, sudėti į foliją ir palikti šaldytuve valandai.
Tešlą iškočioti iki 1/2 cm storio, suberti ant viršaus lazdyno riešutus ir spustelti juos į tešlą (paprastesnis variantas - jau pradžioj juos maišyti į bendrą tešlą). Išgavus norimą sausainių formą sudėti ant kepimo popieriaus ir orkaitėj kepti 180 C temperatūroj 12-14 min
Įvertink maistą!
Komentarai:
Parašė tomas 2012-04-30 23:28:09
Pastaba:
originaliame recepte buvo naudojama 150 g rupių miltų (vollkorn) ir 100 g paprastų. Ten jie ir gražiai parudavę ir kepė matyt iš tikro tik 12 min, aš kepiau beveik pusvalandį.
Pridėk komentarą!