Lazdynų riešutų sausainiai

Pasidalino: tomas 2012-04-30

Vegan: NE

Vertinimas: 4.1/5

Sudėtis:

250 g miltų,
50 g maltų migdolo riešutų,
100 g rudojo cukraus,
1/2 šaukšto cinamono,
100 g margarino,
žiupsnelis kepimo miltelių,
2 šaukštai klevų sirupo,
1 kiaušinis,
100 g maltų lazdyno riešutų

Nuotrauka: Lazdynų riešutų sausainiai

Gaminimas:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, maltais migdolo riešutais, cukrum ir cinamonu. Gabalėliais sudėti margariną, supilti sirupą ir plaktą kiaušinį, viską išmaišyti. Plokščiai suspausti gautą tešlą, sudėti į foliją ir palikti šaldytuve valandai.

Tešlą iškočioti iki 1/2 cm storio, suberti ant viršaus lazdyno riešutus ir spustelti juos į tešlą (paprastesnis variantas - jau pradžioj juos maišyti į bendrą tešlą). Išgavus norimą sausainių formą sudėti ant kepimo popieriaus ir orkaitėj kepti 180 C temperatūroj 12-14 min

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė tomas 2012-04-30 23:28:09

Pastaba:
originaliame recepte buvo naudojama 150 g rupių miltų (vollkorn) ir 100 g paprastų. Ten jie ir gražiai parudavę ir kepė matyt iš tikro tik 12 min, aš kepiau beveik pusvalandį.



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: