Chalava

Pasidalino: Paulė 2009-01-30

Vegan: TAIP

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

325 g vandens/pieno,
150 g cukraus,
100 g aliejaus,
150 g manų,
prieskonių (tinka muskatas, šafranas, gvazdikėliai, cinamonas, imbieras,...),
džiovintų vaisių ir riešutų

Nuotrauka: Chalava

Gaminimas:

Užvirti pieną, sudėti prieskonius, cukrų, pavirti 1 minutę, supilti razinas, sumažinti ugnį, palikti virti.
Lengvai apkepti riešutus.
Įkaitinti aliejų puode, ant vidutinės ugnies, supilti manas. Jas pakepinti maišant 10-15 min. kol jos pasidaro auksiniai rudos, o aliejus pradeda atsiskirinėti nuo grūdų, sumažinti ugnį.
Lėtai ir labai labai atsargiai pilti sirupą ant manų (maišant), 1 min. palaikyti, sumesti riešutus, 2-3 min maišyti.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė tomas 2009-01-30 17:07:58

autores pastabos:

P.S. Nepastebėjau jokio skirtumo gaminant su pienu ar vandeniu.
P.P.S. Nuostabiai tinka su imbiero arbata

Parašė kepsniukas 2009-02-08 17:34:07

o manus kepinam, kad mielės išdegtų?

Parašė ENORCA 2011-07-29 09:28:48

žymiai skaniau vietoj aliejaus naudojant geros kokybės sviestą :) ! tada patiekalas tikrai 5/5



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: