Citrinų pyragas

Pasidalino: Kristina 2008-11-13

Vegan: NE

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

Padui:

175 g miltų,
100 g sviesto (atšildyto),
1 šaukštas cukraus pudros,
1 kiaušinio trynio,
1 šaukšto vandens

Citrinų įdarui:

1 skardinės kondensuoto pieno (reikes apie 350 g),
½ stiklinės citrinų sulčių (~3 išspaustos citrinos),
1 citrinos sutarkuotos žievelės (galima ir dviejų),
3 kiaušinių trynių

Viršutiniam sluoksniui:

3 kiaušinių baltymų,
¼ stiklinės cukraus

Nuotrauka: Citrinų pyragas

Gaminimas:

Užmaišom tešlą, iškočiojam. Turi gautis minkštoka. Įdedam į kepimo formą (riebalais netepu , galima formą pašlakstyti vandeniu), gražiai užlankstom kraštus – atkartojam kepimo skardos formą, kuri apsaugos įdarą nuo ištekėjimo išėmus. Pagrindą gerai subadom šakute, kad kepant nesideformuotų. Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 20~25min. Ištraukiame šiek tiek atvėsti.(Kad būtų lengviau iškočiotą tešlą perkelti į formą , galite kočioti ant kepimo popieriaus ar maistines plėvelės)

Kol kepa, gaminam įdarą. Į indą supilam kondensuotą pieną ir, vis ragaudami, citrinų sultis, kad nesigautų per rūgštu. Tada sudedam žievelę ir trynius. Įšmaišom gerai.
Kitame inde suplakam baltymus. Kai ims standėti (atsiras bangelių) , supilti cukrų ir plakt iki tol, kol apvertus indą baltymas liks vietoj.

Į pagrindą supilam citrinų įdarą, metaliniu šaukštu atsargiai sudedam išplaktus baltymus ir paskirtom, kad neliktų tarpų. Tuo pačiu šaukštu arba peilio galio „sumakaluojam" bangeles. Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 15~20 min kol viršus gražiai paruduos. Atvėsinam ir palaikom šaldytuve 4-6 valandas arba per naktį.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė vilma 2011-05-29 11:20:24

skanus pabandykit pagaminti
:)



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: