Bananų puriai

Pasidalino: Kristina 2008-06-23

Vegan: TAIP

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

250 g rupių kvietinių miltų,
50 g nuto arba paprastų žirnių miltų,
0,5 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų,
1 šaukštelis kurkumos,
1 šaukštelis kmynų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas ištirpinto sviesto arba ghi (arba margarino),
2 maži prinokę bananai,
2 šaukšteliai rudojo cukraus,
ghi arba aliejus kepimui

Nuotrauka: Bananų puriai

Gaminimas:

Išsijoti abiejų rūšių miltus į dubenį ir suberti prieskonius bei druską. Įtrinkite ghi/sviesta į miltus, kad jie pasidarytų panašūs į duonos trupinius.
Kitame dubenyje sutrinti bananus į vienalytę košę ir įmaišyti cukrų. Po to mišinį sudėti ant miltų. Gerai išmaišyti, kad miltai suliptų. Jei miltams sulipti reikia daugiau drėgmės, pridėkite dar trintu bananų arba šaukštą ar du šilto vandens. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite daugiau miltų. Kelias minutes tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė ir tvirta.
Palikite tešlą 15-30 min. pastovėti.
Įkaitinkite ghi/aliejų. Padalinkite tešlą į maždaug 16 dalių ir iškočiokite apvalius purius. Dėkite purį į ghi/aliejų.Iš pradžių puris trumpam panirs, o paskui čirkšdamas iškils į paviršių. Tuoj pat jį panardinkite, švelniai, greitai baksnodami kiaurasamčiu, kad puris išsipūstų tarsi balionas. Kelias sekundes apkepkite kitą pusę.
Tuomet išimkite purį iš ghi ir pastatykite jį šonu į sietelį, kad nudžiūtų.Ir taip su visais.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė tomas 2008-06-24 00:19:44

autores komentaras:

Aš gaminau iš dvigubai didesnio kiekio ir per ilgai kepiau, tai per tamsūs gavos

Parašė Wiziris 2008-10-10 20:40:30

Puriai - Jėga
Tik kol išmoksti su teisinga jėga juos nardinti....

Parašė tomas 2008-10-16 17:12:44

kaip tik to ir nemoku. Gaminau jau bent 3 kart, bet visalaik suploti gaunas. Ir vis delto skanus :]

Parašė as 2015-04-18 09:27:15

Tai cia jau ne vegan jeigu sviestas ieina i sudeti



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: