Paskenduolis

Pasidalino: Rūta 2008-06-01

Vegan: NE

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

1l miltų,
3 kiaušiniai,
400g kepamojo margarino,
100g mielių,
1 stiklinė cukraus,
tirštos bruknių arba spanguolių uogienės

Nuotrauka: Paskenduolis

Gaminimas:

Prisipilti kibirą ar gilesnį puodą šalto vandens. Mieles ištrinti su pora šaukštelių cukraus ir padėti šiltai, kad iškiltų.

Kol mielės kyla, ištirpdyti margariną ir palaukti, kol pravės. Mielės iškilus, sumaišyti jas su išplaktais kiaušiniais ir tirpdytu margarinu. Tuomet įmaišyti miltus ir gerai išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir įmesti į paruoštą vandens kibirą. Palaukti 5-6 min., kol tešla iškils į vandens paviršių. Tuomet įminkyti į ją cukrų, padalinti į dvi dalis ir iškepti du papločius 220 C orkaitėje. Paplotis kepamas 30 - 40 min., kol pagelsta.

Iškepusius papločius patepti rūgščia bruknių arba spanguolių uogiene, sudėti vieną ant kito ir kuriam laikui suslėgti.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė Meška 2008-06-30 12:47:32

Pastebėjimas: svarbu nemesti tešlos į šaltą vandenį ką tik iš krano. Todėl ir reikia iš anksto prisipilti jo į kibirą, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
Dar reikia stengtis neleisti tešlai prilipti prie dugno ją dedant į kibirą. Ir ji nebūtinai iškyla į paviršių, bet ilgiau laikant kad ir riebi, pradėtų težti vandenyje.
Cukrus būtinai dedamas po vandens kibiro procedūros, kad neištirptų vandenyje.
Kiekvieną paplotį bebaigiant kepti, reiktų apversti, kad abi pusės gražiai paruduotų, bet nebūtinai.
O uogiene tepti reikia dar karštus, kad įsigertų, ir būtinai abu.
Pyragas skaniausias pastovėjęs kokią dieną. Tada pasidaro reikiamo drėgnumo (:



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: