Tortilijos Quesadilla

Pasidalino: Santa 2011-03-03

Vegan: NE

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

pakelis "Santa Maria" Tortilijų,
1-2 pomidorai (priklausomai nuo dydžio),
nedidukas svogunas,
1 marinuotas agurkas (pagal skonį),
200-300g fermentinio sūrio,
ivairių sūrių po nedidelį kiekį (Mocarella, Feta, pelėsinis ir kt),
aliejus

Padažui:
200g grietinės,
3-4 česnako skiltelės, prieskonių pagal skonį (baziliko, mairūno, petražolių, raudonos paprikos, druskos).

Nuotrauka: Tortilijos Quesadilla

Gaminimas:

Padažo ruoššimas:
Turint galimybę, geriausia traišškyti česnaką tam skirtu įrankiu. Jeigu jo nėra, tai kiek įmanoma smulkiau supjaustyti. Sudėti į dubenėlį, supilti grietinę, įberti prieskonius ir viską gerai iššmaiššyti. Geriausia padažą ruoššti prieš gaminima, nes pastovejes jis igauna geresnį skonį.

Pagr. patiekalas:
Plonais gręžinėliais supjaustyti pomidorą, agurką, susmulkinti svogūną, sutarkuoti sūrius.

Į įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus, sumažinti ugnį, į keptuvę dėti tortiliją ir apskrudinti abi jos puses (tai įvyksta gan greitai). Ją iššimti. Tuomet įdėti dar vieną tortiliją ir, apskrudinus viena jos pusę, ją apversti ir dėti ant jos plonu sluoksniu pomidorą, svoguną, marinuoto agurko grežinėlius bei visų sūrių po norimą kiekį. Surių reikia nepagailėti, nes jie turės sulipinti abi tortilijas.

Kai viskas sudėta, jau apkepintą tortiliją dėti į keptuvę ir visas vietas tolygiai spusteleti, kad suliptų. Apversti visa gaminį ir spustelti išš kitos pusės. Kai sūriai iššsilydo, iššimti išš keptuvės, susipjaustyti, mirkyti padaže ir skanauti :) Galima pasiskaninti ššviežiomis daržovėmis, pvz. salota, agurku.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: