Mieliniai blynai

Pasidalino: Rūta 2009-10-31

Vegan: TAIP

Vertinimas: 4.1/5

Sudėtis:

25g mielių,
2 šaukštų cukraus su kaupu,
1 puodelio verdančio vandens,
1,5 puodelio šalto vandens,
~350g miltų,
aliejaus

Nuotrauka: Mieliniai blynai

Gaminimas:

Dubenyje (geriau metaliniame) su cukrumi trinti mieles tol, kol jos išsileis (suskystės). Tuomet supilti 1,5 šalto ir 1 puodelį karšto vandens (nepilti verdančio vandens tiesiai ant mielių, nes numirs). Tuomet po truputį berti miltus ir maišyti, kol tešla bus maždaug grietinės tirštumo.

Į puodą įpilti per porą pirštų karšto vandens, tiek, kad ant jo viršaus uždėjus dubenį vanduo nesiektų dubens (kitaip apačioj esanti tešla išvirs). Ir ant to puodo 15-20 min uždėti dubenį su tešla. Tešlą per tą laiką apie 2 kartus pamaišyti, kad būtų vienodai šilta. Ji turėtų per tą laiką nemažai pakilti.

Tada nepagailėjus aliejaus į keptuvę ją gerai įkaitinti (kad ką įmetus aliejus pradėtų šnypšti), dėti po valgomąjį šaukštą tešlos į keptuvę ir gražiai apkepti iš abiejų pusių. Kad būtų skaniau, galima tešlai pakilus, prieš kepant, įpjaustyti 3-4 obuolius. Turėtų išeiti apie 4 keptuves blynų.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė as 2010-02-22 20:01:18

nu tuoj paskanausiu :)



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: