Falafeliai

Pasidalino: Rūta 2009-04-16

Vegan: TAIP

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

1 st. sausų avinžirnių;
2 š. miltų;
pakelis (30g) petražolių;
1 nedidelio svogūno;
3 skiltelių česnako;
druskos, pipirų pagal skonį;
0,5 a.š. sodos;
pusė butelio aliejaus (virimui)

Nuotrauka: Falafeliai

Gaminimas:

Avinžirnius mirkome vandenyje per naktį. Kitą dieną nupilame skystį ir gerai susmulkiname kombainu ar smulkintuvu.

Svogūną, česnaką ir petražoles smulkiai supjaustome. Į avinžirnius dedame svogūnus, česnakus, petražoles, miltus, sodą, pipirus ir druską. Gerai išmaišome. Tuomet drėgnomis rankomis (galima vandens įpilti ir į pačią masę, geriau lips) formuojame nedidelius rutuliukus.

Kepame įkaitintame aliejuje apie porą minučių. Nusausiname popierinėmis servėtėlėmis. Patiekiame su daržovėmis, norimu padažu ar tiesiog alyvuogių aliejumi.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė tomas 2009-04-16 10:35:04

gaminta pagal
http://patiekalai.blogspot.com/2009/02/falafeliai.html

Parašė alicia 2010-05-24 10:34:26

Kaip jie man patinka :) Labai labai rekomenduoju visiems pabandyti.



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: