Lazanija

Pasidalino: Dalia 2008-06-16

Vegan: NE

Vertinimas: 4.0/5

Sudėtis:

Dėžutė makaronų lazanijai (visų neprireiks),
500g konservuotų pjaustytų pomidorų,
300g konservuotų ananasų gabaliukais,
2 vidutinio dydžio morkos,
1 nedidelis svogūnas,
1 paprika,
50g sviesto,
1l pieno,
3 šaukštai miltų,
truputis aliejaus,
200g sūrio,
prieskoniai,
druska

Nuotrauka: Lazanija

Gaminimas:

Įdaras: susmulkiname svogūną ir jį pakepiname keptuvėje ant aliejaus, tada sudedame sutarkuotas morkas, šiek tiek pakepus sudedame ananasus ir įdedame prieskonių pagal skonį – labai nepagailėti. Pakepus supilame konservuotų pomidorų dėžutės turinį ir po kelių minučių išjungiame viską.

Padažas – išlydom puode sviestą, įpilame šiek tiek pieno ir sudedame miltus – tada aš viską išplakam su mikseriu, kad nebūtų miltų gumuliukų, išplakus supilu likusį pieną.

Imame indą lazanijai ir patiesiame makaronų sluoksnį – pagrindas, tada sluoksnis tarkuoto sūrio ir užpilame šiek tiek padažo ir dedame sluoksnį makaronų, tada dedame pusę keptuvės turinio, užpilame padažo ir sluoksnis makaronų, tada kita pusė daržovių, padažas ir vėl sluoksnis makaronų. Supilame likusį padažą ir sudedame likusią pusę sūrio. Dedame į įkaitintą, bet nelabai karštą orkaitę ir kepame bent pusvalandį.

p.s. jei lazanijos indas be dangčio, tai reikia uždengti folija ir ją po 20 min nuimti.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: