Trinta šparagų sriuba

Pasidalino: tomas 2011-06-26

Vegan: NE

Vertinimas: 5/5

Sudėtis:

1 svogūnas,
2 šaukšteliai sviesto,
500g šviežių šparagų,
1/2 stiklinės grietinėlės (arba pieno),
6 stiklinės daržovių sultinio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių petražolių

Nuotrauka: Trinta šparagų sriuba

Gaminimas:

Nuskusti šparagus (nutoraukoj buvo naudoti baltieji šparagai), supjaustyti kelių cm gabaliukais (galvutes galima virti kartu arba padėti atskirai), įdėti į užvirusį sultinį ir virt ant silpnos ugnies apie 30 min.

Svogūnus sutarkuoti ir apkepti svieste kol taps permatomi. Tada sudėti juos į baigiančius virt šparagus, supilti grietinėlę/pieną ir, jei buvo atskirtos šparagų galvutės, sudėti ir jas ir pavirti dar apie 5 min (pabaigoj galvutės turi būt lengvai persmeigiamos šakute). Sudėti pipirus, petražoles.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: