Špinatai su avinžirniais

Pasidalino: tomas 2008-06-23

Vegan: TAIP

Vertinimas: 3.2/5

Sudėtis:

300g avinžirnių,
6 šaukštai šaltai spaust alyvų aliejaus,
300g šviežių špinatų,
2 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
4 riekės baltos duonos,
2 šaukštai smulkintų pertražolių,
1 šaukštelis saldžiūjų paprikų miltelių,
druskos
šviežiai maltų pipirų

Nuotrauka: Špinatai su avinžirniais

Gaminimas:

Avinžirnius užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį, kad suminkštėtų. Kitą dieną avinžirnius 2 valandas virti ant mažos ugnies. Į vandenį įpilti 2 šaukštus aliejaus. Vandens turi būti tiek, kad apsemtų.

Špinatus nuvalyti, nuplauti ir nenusausintus ant didelės ugnies troškinti keptuvėje, kol išgaruos skystis. Kai špinatai atauš, juos supjaustyti dideliais gabalais.

Svogūnus ir česnaką nulupti, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje pakaitinti 4 šaukštus alyvų aliejaus, jame iki geltonumo pakepinti duoną, svogūnus ir česnaką, tada kartu su petražolėmis ir 4-5 šaukštais avinžirnių nuoviro suplakti elektrinėje maišyklėje. Košę sumaišyti su špinatais ir avinžirniais.
Patiekalą pagardinti pipirais, paprikų milteliais, pasūdyti ir ant mažos ugnies virti 5min. Jeigu patiekalas per tirštas, įpilti truputį karšto vandens ir gerai išmaišyti.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė tomas 2008-06-23 19:21:09

su elektrine maisykle as neuzsiimu, o tiesiog pilu viska y puoda, kur verda avinzirniai. O duona skrudinu skrudintuvej.

Foto gal nebaisiai išvaizdi, sriuba tikrai labai skani - viena mano megiamiausiu!

Parašė pau 2009-01-19 14:09:00

2 valandas!? man išverda per 30 min :)

Parašė tomas 2009-01-31 00:49:04

nevenovataja ja, on sam prisol!
o jei ant rimts, tai avinzirniai man yra mistika.

Parašė Laura 2009-05-14 16:28:05

Labai riebi sriuba išeina, matyt, nereikia pilti tų dviejų šaukštų aliejaus. Ir manau visai skanu būtų duoną pakeisti bulvėmis - tada dar mažiau riebalų.



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: