Lietiniai blynai

Pasidalino: tomas 2011-01-14

Vegan: NE

Vertinimas: 2.0/5

Sudėtis:

pienas,
miltai,
aliejus,
druskos

Nuotrauka: Lietiniai blynai

Gaminimas:

Į pieną (galima maišytą su vandeniu) sudėti miltus ir supilti aliejų (aliejaus gana daug, keliom porcijom blynų 50gr ar daugiau) ir viską gerai išmaišyti, jei įmanoma - kad nebeliktų gumuliukų (patogu mixeriu). Masė turi gautis šiek tiek tirštesnė už kefyrą. Druskos dėt nebūtina.

Į labiau nei vidutiniškai įkaitintą keptuvę (aliejaus papildomai į keptuvę nereikia) pilti masę ir kepti po vieną ploną blyną. Blyną patogu apvertinėti ore. T.y. pakepus kelias min ant vienos pusės pakrutint keptuvę kol blynas visai atlips. Tada pakėlus keptuvę daryti staigų rankos judesį į priekį ir tuo pačiu į viršų. Blynas apsiverčia ore ir nukritęs per kelias min apkepa ir kitą savo pusę - gardus pusrytis + jautiesi kietu chef'u :)

Į blynų tešlą galima įmaišyt įvairių dalykų, pvz kakavos (nuotraukoj blynai su nedaug kakavos). Padažui tinka saldūs dalykai: uogienė, džemai, šokoladinis kremas.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai


Komentarai:

Parašė Marija 2011-01-26 00:31:47

Lietinius galima išsikepti naudojant tik miltus ir vandenį (veganiškus): sudėkite miltus ir užpilkite vandeniu. Tirštumas daugmaž kaip kondensuoto pieno. Pirmą kartą geriau daryt tirštesnius, nes galima praskiest, į skystensius dadedant miltų susidaro gumulėliai. Masė turi būti išplakta visiškai be gumuliukų! įkaitinti keptuvę (iš 9 elektrinės padalų 9) , suvilgyti vatą aliejumi ir sutepti keptuvę (keptuvė tinka bet kokia, bet geriau tokia didesniu dugnu ir prie kurios neliptų maistas- tefloninė/špižinė). Pilti į keptuvę tešlą. Keptuvę pilimo metu sukioti, kad blynas plonai padengtų visą dugną. Kepa apie 1min. tada apversti ir iškart išimti (tuomet galima pasidaryti su įdaru) arba apkepinti daugiau ir valgyti vienus (pvz su cukrumi). Kuo mažiau blynas apkeptas, tuo lengviau jie susilanskto apkepimui. Kepant su įdaru sulanktytą dalį reikia dėti aukštyn, tuomet įdaras neišvarva, nes pašilusi uogienė arba šokoladas linkę varvėt. Jei blynas kepa ilgai ir traukiasi/mažėja kepimo metu, tuomet greičiausiai tešla per skysta.

Parašė tomas 2011-02-01 09:41:15

istiesu veganiskais cia daugely receptu \"padaryt\" galima :) Pvz situos blynus pirma kart teko kept su soju pienu gamintus - ne prastesni, jei ne geresni, gavos. Nesinori tik is kiekvieno patiekalo dirbtinai daryt veganisko, kai tas substituentai akivaizdus dazniausiai buna (na kiausinius sunku man dabar sugalvot kuo pakeist) ir kai pats to neesu bandes (isskyrus sy mineta atvejy).

As, tiesa, abejoju tik del keptuves istepimo aliejum - juk jy sugers jau pirmas blynas ir antras jau pridegs? Ar kuo istepimas vata skirias nuo siaip uzpilimo (apart to, kad maziau aliejaus sunaudojama).



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: