Šparagų salotos

Pasidalino: Gaivilė 2009-11-13

Vegan: TAIP

Vertinimas: 1.4/5

Sudėtis:

12 jaunų šparagų kotų,
5-6 brokolių žiedynėlių,
poros saujų ridikėlių,
1-2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės,
1-2 šaukštų kepintų kedro riešutų,
1,5 šaukšto citrinos sulčių,
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus,
skiltelės česnako,
žiupsnelio druskos

Nuotrauka: Šparagų salotos

Gaminimas:

Šparagus supjaustyti 2-3cm ilgio griežinėliais, brokolius - kąsnio dydžio žiedynais ir sudėti į keptuvę. Įberti truputį druskos, pakepinti ir patroškiinti ~3min. Tada ragauti - daržovės turi būti minkštos, tačiau ne per daug suglebusios, turi likti truputį traškios (nepamirškim, kad tai ne troškinys, o salotos). Jei reikia, dar patroškinti, tačiau nepersistengti.

Tuo tarpu smulkiais griežinėliais supjaustyti ridikėlius, nutarkuoti citrinos žievelę. Sumaišyti ridikėlius su citrinos žievėle ir apkeptais šparagais bei brokoliais.

Ruošti padažą:
smulkiai sukapoti česnaką ir kepintus kedro riešutus, įmaišyti aliejų, citrinos sultis bei šiek tiek druskos.
Šį mišinį pilti ant paruoštų salotų ir gerai išmaišyti.

Pasidalink su draugu!



Įvertink maistą!

1 balas 2 balai 3 balai 4 balai 5 balai



Pridėk komentarą!

Slapyvardis:
Komentaras: